Universal Robots kollaboratív robot alkalmazások

 

ur family logo 01 w800xh435 

 

 

Ma, amikor az automatizálás egy új lépcsőfogra lépett, még sosem volt ennyire fontos egy gyártósor rendelkezésre állása. Az ipar igyekszik, ahol csak lehet, gépeket csatasorba állítani az ember helyett, mert a gép nem betegszik meg, nem lesz lázas a gyereke és nem akar szabadságra sem menni. Nem utolsó sorban, ha meghibásodik, a polcról leemelve egy újat, rövid időn belül csatasorba állítható. Így van ez az olyan műveletek terén is, ahol mozgatni, csavarni, ragasztani, fúrni, festeni, stb. kell valamit. Ilyenkor jönnek szóba az emberrel együttműködő kollaboratív (együttműködő) robotok, röviden kobotok.

 

 

  

 

kobot

Mit jelent a kobot szó?

 

Az kollaboratív robot = kobot azt jelenti, hogy a robot saját beépített biztonsági rendszere gondoskodik arról, hogy a vele dolgozó ember ne sérüljön meg semmilyen körülmények között, így nem kell külön védelmi berendezésekkel körbevenni, cellát építeni neki sok pénzért. Ezzel időt, pénz és fáradságot takarítunk meg.

 

 

 

 

Előnyök

ur safety guarding not required

A kobotok előnyei az ipari robotokkal szemben a gyors telepítés (akár 1 óra alatt), a biztonsági zónák telepítésének mellőzése, valamint a könnyű programozás, mellyel rugalmasan és gyorsan alkalmazhatók új feladatokra, amikor csak a termelés úgy kívánja.

 

 

 

Egyszerű programozás

ur mply programing

A robotok a fejlesztéseknek és az intiutív 3D vizualizációnak köszönhetően manuálisan végig vezetve a pályán, villámgyorsan betaníthatók. Természetesen mód van programozói felület alkalmazására is, amely szintén roppant egyszerű módját kínálja a robot feladathoz illesztésének.

 

 

 

Rugalmas alkalmazás

ur flexible application

A kobotok a hagyományos robotokkal szemben könnyűek, gyorsan áttelepíthetők és új feladatra alkalmazhatók a gyárterület átalakítása nélkül is, mellyel rengeteg pénz takarítható meg. Ideális megoldás kis tételben történő, vagy gyakori változtatásokkal járó gyártási folyamatok esetén.